+302661093317 Δασσιά, Κέρκυρας delivinowinesspirits@gmail.com
hero image
     
     
 
 
Λευκός Οίνος
 
 
 

Σαντορίνη Γαβαλά 2022:


Το ασύρτικο του Γαβαλά στη Σαντορίνη είναι μια απόλαυση για τις αισθήσεις. Αρώματα αχλαδιού, λεμονιού και άγουρου ανανά χορεύουν στη μύτη, ενώ στο στόμα απολαμβάνουμε τη φρουτώδη γεύση με απαλή υφή και φινέτσα. Η ισορροπημένη οξύτητα προσφέρει μια δροσιστική νότα, ενώ η μακρά επίγευση κλείνει με έναν αξέχαστο τρόπο την εμπειρία.

Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου: 


Η Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου 2023 αποτελεί μια εξαιρετική εκφρασή της ποικιλίας αυτής, φέρνοντας στο ποτήρι έναν κόσμο αρωμάτων και γεύσεων που αγγίζουν τις αισθήσεις. Αρχικά, το μαλακό λεμονοπράσινο χρώμα της αναδεικνύει τη φρεσκάδα του κρασιού, ενώ η κομψή μύτη του προσφέρει έναν πανίσχυρο πλούτο αρωμάτων. Αρώματα λεμονιού, άγουρου ανανά και βερίκοκου συνυπάρχουν με νότες lime, γκρέιπφρουτ και λεμονανθών, δημιουργώντας έναν ουρανίσκο πολυπλοκότητας.

Μια διακριτική παρουσία ζύμης και δυόσμου συμπληρώνει αρμονικά το μπουκέτο, προσθέτοντας ένα επιπλέον στρώμα πλούτου στην εμπειρία γεύσης. Κατά την κατάποση, το κρασί παρουσιάζει μέτριο σώμα, ενώ η δροσιστική οξύτητα του αναδεικνύει τη φρουτώδη πλούσια γεύση του, αφήνοντας ένα ελαφρύ, αναζωογονητικό αποτέλεσμα στον ουρανίσκο.

Sauvignon Blanc 2023 από το Κτήμα Γεροβασιλείου: 


Το Sauvignon Blanc 2023 από το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις του λευκού κρασιού. Με ένα λαμπερό χρώμα λεμονί που διακρίνεται από χρυσαφένιες ανταύγειες, αυτό το κρασί εντυπωσιάζει από την πρώτη ματιά.

Στο αρωματικό του προφίλ, αναδύονται ευχάριστες νότες πυρηνοκάρπων φρούτων και εσπεριδοειδών, που εναρμονίζονται αρμονικά με τις νότες βανίλιας και αμυγδάλου που προσδίδουν το ξύλο. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα πλούσιο και πολύπλοκο μπουκέτο που ενθουσιάζει τις αισθήσεις.

Μαντινεία 2023 - Κτήμα Τσέλεπου: 


Η Μαντινεία 2023 από το Κτήμα Τσέλεπου είναι ένα κρασί που ξεχωρίζει με την εκλεπτυσμένη του γεύση και αρώματα που αποπνέουν φινέτσα και ποιότητα. Στη μύτη, εντοπίζονται ευδιάκριτα αρώματα τριαντάφυλλου που συνδυάζονται με νότες περγαμόντου, δημιουργώντας ένα εκλεπτυσμένο και ευχάριστο μπουκέτο.

Στο στόμα, αυτό το κρασί εντυπωσιάζει με την οξύτητά του που του προσδίδει ένα ελαφρύ νεύρο και φρεσκάδα. Κάθε γουλιά αναδεικνύει την πλούσια γευστική εμπειρία του, ενώ η ολοκληρωμένη αίσθηση στον ουρανίσκο αφήνει μια αξέχαστη εντύπωση.

Ταξίδι στη Λήμνο Βιολογικός Λευκός Ξηρός: 


Το Ταξίδι στη Λήμνο είναι περισσότερο από ένας απλός οίνος. Είναι μια εμπειρία, ένα ταξίδι στην καρδιά της γης από την οποία προέρχεται. Αυτός ο βιολογικός λευκός ξηρός οίνος, κατασκευασμένος από το μοσχάτο Αλεξανδρείας που αποκαλύπτει την αγνότητα και τη γεύση της Λήμνου, συνδυάζει το μοναδικό τοπίο με την εκλεκτή γεύση.

Το μοσχάτο αυτό, με καταγωγή από τα ηφαιστιογενή εδάφη του νησιού, αναδεικνύει την πλούσια γη και το κλίμα της Λήμνου με κάθε γουλιά. Η απαλή, αλλά παράλληλα πλούσια γεύση του, δείχνει τη φροντίδα και την αγάπη που διακρίνονται στον βιολογικό αμπελώνα από τον οποίο προέρχεται.

Santo Wines Σαντορίνη Ασύρτικο Selection Cuvée 2021: 


Το Santo Wines Σαντορίνη Ασύρτικο Selection Cuvée 2021 είναι μια εκλεπτυσμένη επιλογή που αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα και τον χαρακτήρα των κρασιών από τη Σαντορίνη. Από την πρώτη γουλιά, αναδεικνύει ένα καλοδομημένο σώμα με μέτρια οξύτητα και ισορροπημένο αλκοόλ, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την ευχάριστη υφή του.

Το στόμα αναπτύσσει εντυπωσιακές γεύσεις φλούδας εσπεριδοειδών, που συνδυάζονται αρμονικά με διακριτικές νότες λευκόσαρκων φρούτων, δημιουργώντας ένα πλούσιο και πολυδιάστατο γευστικό προφίλ. Καθώς το κρασί αερίζεται στο ποτήρι, αποκαλύπτονται αρώματα καβουρντισμένου αμύγδαλου και πυρίτιδας, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας και γεύσης.

Κτήμα Κατσαρού - Chardonnay: 


Το Chardonnay από το Κτήμα Κατσαρού αντιπροσωπεύει το υποδειγματικό ελληνικό βαρελάτο λευκό κρασί, προέρχοντας από έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες οινοποιούς. Αυτό το κρασί είναι ένα αληθινό αριστούργημα, πλούσιο, παχύ και πολύπλοκο, που εντυπωσιάζει και ενθουσιάζει από την πρώτη γουλιά.

Στη μύτη, το Chardonnay του Κτήματος Κατσαρού αποπνέει έντονα αρώματα που αγκαλιάζουν τις αισθήσεις, δίνοντας ένα προαισθηματικό ορμητικότητας. Καθώς φτάνει στο στόμα, απελευθερώνει έναν πλούτο γεύσης που κεντρίζει το ενδιαφέρον και αναδεικνύει την πολυπλοκότητα του.

Κύριος Ήλιος - Κτήμα Καλόγρη - Βιολογικός Οίνος: 


Ο Κύριος Ήλιος από το Κτήμα Καλόγρη αποτελεί έναν εξαιρετικό εκπρόσωπο της ποικιλίας Μοσχοφίλερο σε μορφή λευκού ξηρού βιολογικού οίνου. Η ποικιλία Μοσχοφίλερο, από τους ιδιόκτητους οικογενειακούς αμπελώνες των 30 στρεμμάτων στη Μαντινεία, αναδεικνύεται με μοναδικό τρόπο σε αυτό το κρασί.

Η διαδικασία παραγωγής είναι όσο το δυνατόν πιο φυσική, με ήπια οινοποίηση χωρίς πρόσθετα και μόνο με γηγενείς ζύμες. Αυτό εξασφαλίζει τη διατήρηση της φυσικής αυθεντικότητας και των αρωμάτων της ποικιλίας.

Οι οικογένεια Καλόγρη έχει αφιερώσει δεκαετίες στην καλλιέργεια των αμπελώνων της με βιολογικές φυσικές μεθόδους, από το 1980. Όλες οι εργασίες γίνονται χειρωνακτικά, με μεράκι και αγάπη, από το κλάδεμα μέχρι τον τρύγο. Η μικρή παραγωγή είναι εκλεκτή και με προσωπική εργασία, δημιουργώντας ένα κρασί που αντιπροσωπεύει τη μοναδικότητα του τόπου και την αγάπη για την τέχνη της οινοποίησης.

Κτήμα ΑΛΦΑ - Chardonnay: 


Το Chardonnay από το Κτήμα ΑΛΦΑ αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα και ποιοτικά βαρελάτα λευκά κρασιά της αγοράς. Η φινέτσα και η αρτιότητα που χαρακτηρίζουν αυτό το κρασί αποτελούν αναμφισβήτητα σφραγίδα του Κτήματος ΑΛΦΑ.

Είναι γνωστό ότι οι παραγωγοί του Κτήματος ΑΛΦΑ αφιερώνουν μεγάλη προσοχή στην ποιότητα και την αρμονία των κρασιών τους, και το Chardonnay δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτό το κρασί είναι σχεδιασμένο ως κρασί φαγητού, που ξεχωρίζει για το βάθος και την πολυπλοκότητα του, κάνοντάς το ιδανικό για να συνοδεύσει ακόμα και τα πιο απαιτητικά πιάτα στο τραπέζι. Η εξαιρετική αυτή ποιότητα και η διακριτική πολυπλοκότητά του το καθιστούν μια επιλογή που θα εκτιμήσουν ακόμα και οι πιο απαιτητικοί λάτρεις του κρασιού.

William Fèvre Chablis Champs-Royaux: 


Το William Fèvre Chablis Champs-Royaux ανήκει στην ελίτ των λευκών κρασιών που προέρχονται από την διάσημη ζώνη του Chablis, και φέρει τη σφραγίδα ενός από τους πιο διακεκριμένους παραγωγούς της περιοχής. Το Champs-Royaux παράγεται από προσεκτικά επιλεγμένα σταφύλια που αναδεικνύουν την αρτιότητα του τόπου και την εξαιρετική χρονιά που προήλθε.

Αυτό το κρασί είναι τυπικό για την περιοχή του, με απολαυστικά λεμονάτα αρώματα που αποπνέουν φρεσκάδα και ζωντάνια. Η έντονη μεταλλικότητα του ενισχύει την αίσθηση του τόπου προέλευσής του, ενώ η εξαιρετική οξύτητά του τον καθιστά ένα κρασί που απογειώνεται στο ποτήρι. Ένα Chablis Champs-Royaux δεν είναι απλά ένα κρασί, αλλά μια εμπειρία που αναδεικνύει την αυθεντικότητα και την αρτιότητα της περιοχής του.

Pinot Grigio Santa Margherita


Το Pinot Grigio της Santa Margherita αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές εκφράσεις της ποικιλίας αυτής που έχει κατακτήσει τον κόσμο με τη μοναδική της γεύση και τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα της. Προέρχεται από τις ηλιόλουστες απολήξεις των Άλπεων στην περιοχή Alto Adige της Βόρειας Ιταλίας, όπου οι αμπελώνες αναπτύσσονται σε ένα μοναδικό τοπίο πλαισιωμένο από εντυπωσιακές ορεινές κορυφές.

Το Pinot Grigio της Santa Margherita είναι γνωστό για το τραγανό του χαρακτήρα, την ελαφρότητά του και την κομψότητά του. Με λεπτές αρωματικές νότες και φρουτώδη γεύση, αποτελεί ένα κρασί που αγαπά τον ήλιο και τη ζωντάνια. Η Santa Margherita ως brand έχει δώσει στην ποικιλία Pinot Grigio μια νέα διάσταση, ανεβάζοντας το προφίλ της σε παγκόσμιο επίπεδο και ενισχύοντας τη φήμη της ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ιταλικά brands.

Γιοματάρι: 


Το Γιοματάρι ανήκει στη σειρά Γεώργα από αφρώδη κρασιά, που είναι μια πατροπαράδοτη μέθοδος της τοπικής Αθηναϊκής οινοποιίας. Ο όρος Γιοματάρι χρησιμοποιείται για να δηλώσει τις νέες κυκλοφορίες κρασιών που κυκλοφορούν στην αγορά. Πρόκειται για κρασιά που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία, αναδεικνύοντας την εξαιρετική ποιότητα του τοπικού αμπελώνα και το μοναδικό χαρακτήρα του κάθε αμπελουργού.

Τα Γιοματάρι κρασιά είναι γνωστά για τη φρεσκάδα, τη ζωντάνια και την εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία που προσφέρουν. Με έντονα αρωματικά στοιχεία και εκλεπτυσμένη γευστική ισορροπία, τα κρασιά Γιοματάρι αντιπροσωπεύουν την απόλυτη απόλαυση για τους λάτρεις του κρασιού. Κάθε γουλιά τους είναι μια εμπειρία που ταξιδεύει τους γευστικούς σας κάλυκες σε νέους και ανατρεπτικούς οίκους παραγωγής.

Άγραφο Λημνιώνα Βιολογικοί Αμπελώνες Κοντοζήση: 


Το Άγραφο Λημνιώνα αντιπροσωπεύει μια σημαντική επιλογή στον κόσμο των οινοποιημένων ποικιλιών, έχοντας πάρει το όνομά του από τα γνωστά Αγράφα Όρη. Αυτό το κρασί αποτελεί μια ακριβή απόδοση της ποικιλίας Λημνιώνας, η οποία αναδύεται με αυθεντικότητα και αξιοπιστία, χωρίς την προσθήκη θειωδών.

Οι βιολογικοί αμπελώνες Κοντοζήση αποτελούν τον τόπο γέννησης αυτού του εξαιρετικού κρασιού, όπου ο παραγωγός αναβίωσε την καλλιέργεια της ποικιλίας στην Καρδίτσα, επαναφέροντάς τη στην πατρίδα της. Το Άγραφο Λημνιώνα αναδεικνύει τις ιδιαίτερες αρετές της ποικιλίας, προσφέροντας ένα κρασί που αντικατοπτρίζει τη γήγενη φύση της, εκφράζοντας την αυθεντικότητα και τη γεύση της γης από την οποία προέρχεται.

Οίνος Λευκός Ξηρός Maestro: 

Ο Οίνος Λευκός Ξηρός Maestro είναι ένα κρασί που εντυπωσιάζει με την πλούσια γεύση του και το εκλεπτυσμένο άρωμά του. Στη γεύση του, αναδύονται φρουτώδεις νότες από πυρηνόκαρπα φρούτα, σε συνδυασμό με ενδιαφέρουσες βουτυράτες νότες και δρύος. Το γεμάτο σώμα του συνοδεύεται από μια ευχάριστη οξύτητα και ορυκτότητα, ενώ η επίγευσή του αποτελείται από την απολαυστική παρουσία ώριμων συμπυκνωμένων φρούτων.

Το άρωμα του είναι εκλεπτυσμένο και πλούσιο, με συμπυκνωμένες νότες πυρηνόκαρπων φρούτων και τροπικών αρωμάτων όπως ροδάκινο, νεκταρίνι, ανανάς και μάνγκο. Συνοδεύεται από αρώματα δρυός, καπνού και βανίλιας από το βαρέλι, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας.

Ένας ιδανικός συνδυασμός για αυτό το κρασί είναι πουλερικά με λευκές σάλτσες, λιπαρά ψάρια, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και τυριά με έντονη γεύση. Σερβίρεται στους 8 - 10 βαθμούς Κελσίου και είναι ιδανικό να καταναλωθεί στα πρώτα 3 - 4 χρόνια από την εμφιάλωσή του.

Λιανόροϊδο: 


Το Λιανόροϊδο αντιπροσωπεύει το εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα της ποικιλίας Κακοτρύγης, μιας δυναμικής ποικιλίας από την Κέρκυρα που παράγει διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με την οινοποίηση και την περίοδο τρύγου. Με την ευαισθησία της ποικιλίας αυτής, από το αμπέλι έως την οινοποίηση, το Λιανόροϊδο αποτελεί ένα εκλεπτυσμένο προϊόν του ελληνικού αμπελώνα.

Η ποικιλία Κακοτρύγης, αν και απαιτητική, μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, ανάλογα με τον τρόπο οινοποίησης και την περίοδο τρύγου. Το Λιανόροϊδο αναδεικνύει την πλούσια γευστική ποικιλία της ποικιλίας αυτής και αποτελεί μια ακόμα ενδιαφέρουσα επιλογή για τους λάτρεις του κρασιού που αναζητούν κάτι μοναδικό και αυθεντικό από τον ελληνικό αμπελώνα.

Deucalion 2022: 


Το Deucalion 2022 είναι ένα κρασί που αποτίει φόρο τιμής στο μεγαλείο και την ανθεκτικότητα της ποικιλίας Ασύρτικο. Ο Γιώργος Καραμήτρος, εμπνεόμενος από τον αρχαίο βασιλιά της Θεσσαλίας, Δευκαλίων, και τη σύζυγό του Πύρρα, δημιουργεί ένα εξαιρετικό κρασί που αποδίδει φόρο τιμής στην ανθρωπότητα που πλάθηκε εκ νέου μετά τον μεγάλο κατακλυσμό.

Το Deucalion 2022 αντλεί τη δύναμή του από το μεγαλείο του Ασύρτικου και αντιπροσωπεύει την ανθεκτικότητα και τη δύναμη που έχει επιδείξει αυτή η ποικιλία στη θάλασσα του ελληνικού αμπελώνα. Με το όνομα του να συνδέεται με τη μύθο του Δευκαλίωνα και την αναγέννηση της ανθρωπότητας, το Deucalion 2022 προσφέρει μια εμπειρία που αντικατοπτρίζει τη δύναμη και την ευλάβεια της αρχαίας ελληνικής παράδοσης.

ΑΦΡΟΣ NV ΡΕΤΣΙΝΑ ΚΕΧΡΗΣ: 

Ο Αφρός NV Ρετσίνα Κεχρής είναι ένας αφρώδης οίνος που ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα και την πολυπλοκότητα της ρετσίνας που ζυμώνει. Με μια ελαφρώς θολή όψη και διακριτικές φυσαλίδες που ζωηρά ανεβαίνουν στην επιφάνεια του ποτηριού, αυτός ο αφρώδης οίνος προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσης.

Στη μύτη, αποπνέει έντονα αρωματικά στοιχεία ρετσίνας, ενώ παράλληλα προσφέρει μια ιδιαίτερη πολυπλοκότητα. Στο στόμα, η εντυπωσιακή γεύση ισορροπεί με την τονισμένη οξύτητα, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα που υπόσχεται μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Αυτός ο αφρώδης Ρετσίνα Κεχρής συνδυάζεται ιδανικά με θαλασσινά, τηγανητά ψάρια, παστές λιχουδιές και αυγοτάραχο. Επίσης, αποτελεί ένα εξαιρετικό απεριτίφ ή μπορεί να απολαυστεί σε αρωματικά κοκτέιλ, προσφέροντας μια μοναδική απόλαυση για τους λάτρεις της καλής γεύσης.